Ride of Hope/ Barncancefonden

Idag var sträckan Västerås-Ronald McDonald Hus Uppsala på#rideofhope. Målgången var på lördag eftermiddag och deltagarna bjöds på bl.a korv med bröd. Pengarna som samlas in går till @barncancerfonden och deras fantastiska arbete. Barncancerfonden hjälpte oss att bygga Ronald McDonald Hus i Uppsala då många barn med cancer och deras familjer bor på Huset under långa behandlingsperioder. TACK! #keepingfamiliesclose

Inlägg från gästboken

Efterlysning

Nu är sommaren äntligen här och många familjer är ute och kikar på Uppsala med omnejd. Vi behöver därför fler cyklar. Har du en cykel du inte använder, men är hel och fungerar bra? Lämna den gärna hos oss så att fler familjer kan få se Uppsala!

Grillkväll

Då har vi haft ännu en grillkväll. I dag bjöds familjerna på kyckling, potatis i ugn, tzatziki, tomater, baugette och till kaffet goda havrebollar. Mums. Idag hade vi hjälp av Tove som är volontär och Maria & Anders från Akademiska sjukhuset och Landstingsservice som grillade och pratade med familjerna om vad de önskar på en IVA-avdelning. Det kommer att bli en ny intensivvårdsavdelning på Akademiska sjukhuset och de pratade med både ungdomar och anhöriga om idéer/önskemål till den.

Fint för medarbetare och volontärer

I veckan har vi fixat på kontoret och gjort ett litet mysigt fika- och samtalsrum för medarbetare och volontärer. De är ju de viktigaste vi har och vi är måna om att alla ska trivas. Den vita skinnsoffan har vi fått av Lammhults, så skön att sitta i.

Utanför entrén har nya blommor från Blomsterhallen planterat så det känns välkomnande.

I kväll blir det grillkväll för alla familjer i trädgården.

TACK Frida för värmade ord!

Frida bodde på Huset i 7 veckor och det värmer fantastiskt när ett mail kommer.

Under juni har vi haft ett fullt Hus och många familjer har fått hitta andra boenden under tiden barnet behandlats i Uppsala. VI har även en vattenläcka i Huset vilket gör att alla rum inte går att bo i, inget golv. Vi hoppas att vi kommer kunna bygga ut så småningom, vill du hjälpa till? maila: lotta.sterning@rmdbarnfond.se eller slå en signal 018 50 23 05

Ha en trevlig sommar!

Välgörenhetsturnering i Beachvolleyboll!.

Kvällen avslutades igår med en beachvolleybollturnering på Vaksalatorg.O'Learys Uppsalas Välgörenhetsturnering i Beachvolleyboll!. Vi hade ett lag på plats som var fantastiska - stort tack för att ni ställde upp och tog en 3:e plats i turneringen. Laget slog "Märtas pojkar" (utom turneringen). TACK tillO'Learys - för att ni gjorde detta till en trevlig kväll där intäkterna går tillUppsala Rmh!

Huset fyllde 4 år i helgen och det firades i flera dagar

Huset är nu 4 år och det har firats i flera dagar. Det var tårta från Triller, fika, ansiktsmålning och fiskdamm

Ballonger i massor

Förra helgen fyllde Stewen Q 65 år. Det dekorerades med en massa ballonger och vad gör man man ballongerna sen? Jo Lina Börjesson kom på den briljanta idén att Ronald McDonald Hus skulle glädjas lite. Så fredag kväll samlades flera personer hos Stewen och de tågade sedan tillsammans till RMH och lämnade ballongerna. Huset bjöd på godispåsar och ballongbärarna fick en rundvandring på Huset. Stort tack och trevlig helg alla som var med.

Konferens med alla Ronald McDonald Hus i Norden

I onsdags åkte jag, Elin och Elise till Danmark på nordisk konferens för alla RMH i Norden. Vi startade med ett studiebesök på Huset i Köpenhamn, åh så fint det det var,  12 rum och mycket ljusinsläpp. Föreläsningar och studiebesök, byta erfarenheter och ha trevligt var på agendan. Under mötet fick jag ett samtal från en stiftelse som bidrar med 9000kr för konferensen - stort tack till "Uppsala Hemsysterskolas Fond" för bidraget. 

Anna, Julia, Margareta och Mari Ann skötte om Huset när vi var borta - stort tack. Huset är fullt och i kväll var det fullt med vagnar i hallen på Huset.

PÅSKVECKAN

Påskveckan startade med städning utomhus med våra fantastiska volontärer. Det sopades löv, sand, rensades rabatter, möblerna bars ut och just nu har vi Uppsalas renaste soprum. TACK till er alla.

Veckan fortsatte med att Hanna från Wigert & Placht kom med en hel kasse godis så vi kan bjuda de familjer som är kvar under påsken på en massa snask.

Efter det kom det 2 paket till Huset, ett från Karamellkungen så det fylldes på med godis och alla som åker hem innan påsk får en påse med sig hem. Mycket uppskattat. Nästa paket innehöll hårt bröd från Leksands Knäcke så nu  kan familjerna även få en knäckemacka.

Tisdag kväll var det pyssel med Tove och Johanna, de gjordes drömfångare så hoppas det blir många fina drömmar under påsken.

Anna-Märta var här och bakade så det blir kladdkaka med vispgrädde och ansiktsmålning på torsdag och på lördag blir det Äggjakt.

Jag fick förmånen och träffa doktor Arvid och hans syster…Det spritades, plåstrades om och även snygga hårskyddet var på. Blommor fick jag av doktorn med familj. Fotot på mig som patient sparar vi på och det hoppas jag inte hittar ut på sociala medier.

El-moppen är framtagen så nu kan familjerna låna den när de ska handla,

GLAD PÅSK!

En tisdag i april

Idag invigdes den nya grillen med årets första grillkväll. Hamburgare, bröd med tillbehör serverades utomhus. Riktigt skönt trots +4 grader, men solen kikade fram en stund. Fina orkidéer från Blomsterhallen, Uppsala till fönstren som snart skall putsas. Knäckebröd till frukost till familjerna kom idag från Leksands Knäckebröd. Vilken härlig dag:-)

Att bo på Ronald McDonald Hus

Att bo på Ronald McDonald Hus

På Ronald McDonald Hus i Uppsala finns det numera 19 familjerum, där familjer med sjuka barn kan bo. Rummen har namn efter figurerna i Pelle Svanslös-böckerna.

Read More

Tacomiddag!

Tacomiddag!

Igår hade vi TACO-middag för familjerna i Huset.

Read More