Att bo på Ronald McDonald Hus

 

På Ronald McDonald Hus i Uppsala finns det numera 19 familjerum, där familjer med sjuka barn kan bo. Rummen har namn efter figurerna i Pelle Svanslös-böckerna. Det finns tre sängar i varje rum, med möjlighet att sätta in fler, upp till 5 personer får bo i varje rum. Rummen har dusch och toalett, trådlöst nätverk och de boende lånar sängkläder och handdukar. I köket har varje familj eget skafferi, kyl och del i frys. När familjen åker hem ska rummen städas utav familjen enligt lista som sitter på varje rum. Tvätten läggs i tvättstugan så tvättar vi den.

Huset är redan för litet igen så idag har vi haft möte med arkitekten och flera företag som tar fram underlag så vi snart kan lämna ut en anbudsförfrågan. Hoppas detta kan bli verklighet inom ett par år!

Vill du bidra: swisha gärna en peng 1235158217

eller kontakta mig: lotta.sterning@rmdbarnfond.se

Du kan även köpa en litografi på Pelle eller hans vänner av Gissberg.